introductiecursus-foto-onder-post-2 basiscursus-data-elektronica-1 veringcursus-foto-onder-post-1

Training Center

Bekijk hier onze cursussen

In 2015 hebben RacePlan en Ten Kate Racing Products in samenwerking met de OW Cup voor het eerst een cursus opgezet. Deze cursus behandelde de basisbeginselen van vering en de basisbeginselen van datalogging. De cursus is maar liefst 4 keer gegeven en de reacties van de deelnemers waren positief. Een veelgehoorde opmerking van de deelnemers was dat ze graag meer wilden leren over vering en de verschillende veringcomponenten.

In het zelfde jaar is een samenwerking opgestart met het TT-instituut van het Drenthe College. De leerlingen van deze middelbare school komen gedurende de opleiding 6 dagen naar het Ten Kate trainingcenter om praktijk onderwijs te genieten in de leerlijnen chassis/vering en sensoren/data.
Dat Ten Kate Racing Products hiermee toonaangevens is in de onderwijswereld werd in 2018 onderstreept met het winnen van de prestigieuze Drenthse Kei verkiezingen. Daarbij werd Ten Kate Motoren/Ten Kate Racing Products aangewezen als beste leerbedrijf van 2018.

Drenthse Kei
Nominatie video Ten Kate wint Drentse Kei

De afgelopen jaren hebben we op basis van het commentaar van de deelnemers twee nieuwe cursussen opgezet, waarbij we een aparte cursus over vering aanbieden en een aparte cursus over het gebruik van datalogging. Nieuw is dat we in deze laatste cursus aandacht besteden een de elektronische ondersteuning die op de nieuwe generatie Superbikes is te vinden. Doel is dan om te leren hoe je traction control, anti wheely control en engine brake systemen afstelt.

Voor de beginners is er de introductiecursus waarin je de basis beginselen leert van hoe je een racemotor afstelt van vering, eind overbrenging en banden. Deze cursus is bedoeld voor coureurs die een eerste stap willen maken in het leren afstellen van een motor.

CURSUSSEN

OW Cup Introductiecursus:
Afstellen van een racemotor
Zaterdag 1 februari 2020
€ 140,- inclusief lunch en 21% BTW
 Button cursus info
Basiscursus vering:
Afstellen vering/demping
Zaterdag 8 februari 2020
€ 269,- inclusief lunch en 21% BTW
Button cursus info 
Basiscursus Data:
Data logging en elektronica
Zaterdag 22 februari 2020
€ 269,- inclusief lunch en 21% BTW
 Button cursus info
Cursus Rijtechnieken:
Rijtechnieken voor Racers
Zaterdag 14 maart 2020
€ 189,- inclusief lunch en 21% BTW
Button cursus info