(OW Cup) Introductiecursus

introductiecursus foto onder post 2 

Afstellen van een racemotor

Datum: zaterdag 1 februari 2020
Cursusduur: 10:30 - 15:00

Cursusprijs: €140,- inclusief lunch en 21% BTW
Locatie: Ten Kate Training Center, Rollecate 55 Nieuwleusen
Inschrijflimiet: 16 deelnemers

Reserveer button

Kom je maar niet onder die 01:58 wanneer je op Assen rijdt en zou je graag sneller willen? Dan is deze cursus voor jou bedoelt! Speciaal voor de beginnende circuitrijders heeft RacePlan in samenwerking met Ten Kate Racing Products de introductiecursus ontwikkeld. Hierin wordt ingegaan op de basisbeginselen voor het afstellen van een racemotor, maar ook hoe jij zelf als rijder beter kunt presteren. Deze cursus is zeer geschikt voor OW-Cup rijders, maar ook zeker voor de serieuzere circuitdagrijder die zijn dag nog net wat leuker wil maken. 

Wat willen we bereiken?
Na afloop van de cursus kun jij je gevoel op de motor omzetten naar aanpassingen in de afstelling van de motorfiets. Je weet dan wat een enorme invloed rijhoogte heeft op je gevoel op de motor en op welke manieren je die rijhoogte kunt aanpassen. 

Je bent na afloop ook in staat je rijproblemen systematisch in kaart te brengen, aan de hand van het 5-fase model van een bocht. Hiervoor ken je dan het stappenplan dat door ons is ontwikkeld en je gebruikt dat om je afstelling op een goede manier te veranderen. We oefenen hiermee ook in de cursus, aan de hand van praktijksituaties. 

Ook weet je na afloop over banden en het belang van een goede bandenspanning. Je komt erachter hoe je het beste de gearing van de motor kunt aanpassen door tandwielen te wisselen en je hebt kort kennis gemaakt met de wereld van dataloggers en de voordelen die deze bieden. 

Hoe ziet zo'n dag eruit?
De dag wordt verdeeld over drie blokken, die ieder een ander aspect van racen belichten. 

Blok 1 is de introductie van de cursus, waarbij kort toegelicht wordt welke onderwerpen binnen het racen belangrijk zijn. We gaan in de cursus voornamelijk in op de afstelling van de motorfiets, zoals vering, rijhoogte en gearing. Maar het afstellen van een motor is gebaseerd op jouw ervaringen en gevoel op de motor. Je leert daarom ook over de informatie die je verkrijgt tijdens het rijden en hoe je dat kunt gebruiken. 

Blok 2 gaat dieper in op de vering. Hoe werkt vering nou eigenlijk en wat is het verschil tussen het dempende deel en het verende deel? Ook gaan we hier in op geometrie en rijhoogte van de motor. Om je te laten zien hoe je dit zelf kunt aanpassen maken we gebruik van het demomodel in de cursusruimte. 

Blok 3 in dit blok ga je zelf aan de slag en leer je aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden zelf een afstelling van de motor te maken. Je leert in dit blok ook hoe eenvoudige dataloggers zoals de AIM SOLO2(DL) je hierbij kunnen helpen. Tot slot wordt de rol van banden en gearing besproken. 

Tussendoor lunchen we samen en krijg je een rondleiding over de race afdeling van Ten Kate Racing. 


Waarom bij ons? tkrp cursus 1
Een cursus volgen in ons cursuslokaal betekend zelf aan de slag gaan. Je wordt meegenomen in de wereld van motorracen, vering, rijeigenschappen en elektronica. Aan de hand van opengewerkte modellen kunnen we je een duidelijke uitleg geven, maar uiteindelijk leer je het meest als je het zelf doet! Daarom wisselen we de uitleg af met opdrachten, waarin je zelf ervaart hoe iets werkt. 

Tijdens alle cursussen is Walter Jansen de docent. Walter is al sinds 2012 full time aan het werk als freelance data-engineer voor verschillende (inter)nationale raceteams. Hierdoor heeft Walter veel ervaring opgedaan die hij graag met jullie deelt. Ook in het geven van cursussen heeft Walter ruime ervaring. Voor de praktijkondersteuning is een expert van Ten Kate Racing Products aanwezig. 


Het Training Center tkrp cursus ow 1
Het Ten Kate Training Center is uigegroeid tot een unieke locatie in Nederland. In het Training Center worden entertainende cursussen gegeven met motoren en motorijdens als centraal onderwerp. Door middel van een echte motor op een beweegbaar platform kan elke stand van de motor op een duidelijke manier inzichtelijk worden gemaakt en worden uitgelegd welke rijeigenschappen daarbij horen.

Ook het ondersteunende beeld en geluid zorgt voor een duidelijke uitleg van de gegeven onderwerpen. Daarnaast zijn er opengewerkte schokbrekers en veerpoten, en heel veel verschillende onderdelen te vinden. 

Interesse?
Wil jij graag een uiterst leerzame, maar vooral erg leuke dag beleven waar je leert hoe je jouw motor het beste afstelt?

Meld je dan aan voor de cursus door op de onderstaande button te klikken.
Vergeet niet je gegevens te vermelden, tot dan!

Wees er wel snel bij, er zijn maar 16 plekken beschikbaar!

Reserveer button