Cursus Rijtechniek voor Racers


rijderscursus foto boven tekst 1

Cursus Rijtechniek voor Racers

Datum: Zaterdag 14 maart 2020
Cur
susduur: 10:00 - 14:30 
Cursusprijs: €189,- inclusief lunch en 21% BTW
Locatie: Ten Kate Training Center, Rollecate 55 Nieuwleusen
Max. 16 deelnemers, wees er snel bij!

Reserveer button


Deze cursus is bedoeld voor circuitrijders die zich continu willen verbeteren en stappen willen maken naar steeds snellere rondetijden! 

Wat gaan we doen?
De cursus "Rijtechniek voor Racers" stelt jou als rijder centraal. Want de rijder is de bepalende factor voor een snelle rondetijd op een circuit. Maar wat is nu een goede rijder? Hoe kun je jezelf verbeteren en stappen blijven maken? In deze cursus komen alle aspecten voorbij die daar volgens ons aan bijdragen. Het hoofdbestanddeel daarin is heel veel aandacht voor rijtechnieken.
Om alle informatie duidelijk over te brengen, is de dag verdeeld in drie blokken: 


Blok 1: 
De cursus start net als een goede racer met de voorbereiding. Hierbij bekijken we ook de opbouw van een raceteam, gaan kort in op het belang van de motorfiets. We besteden veel aandacht aan de track walk: een rondje lopen over het circuit. Dit is iets wat naar onze mening veel te weinig gebeurt maar je wel hele belangrijke informatie oplevert.

Blok 2:
In blok 2 behandelen we de rijtechniek. We laten je op het demonstratiemodel zien wat belangrijk is in zit positie en lichaamshouding. Hoe je de rem het snelst er bij pakt en wat veel gemaakte fouten zijn bij het remmen en terugschakelen. Rijlijnen worden niet vergeten en vormen een belangrijk deel van dit blok.


Blok 3
In het laatste blok benoemen we de mogelijkheden die sectietijden en data je leveren voor het analyseren van je prestatie op de baan. Deze analyse gebruik je later weer ter voorbereiding.

Kortom een breed programma waarin je zelf aan de slag gaat met opdrachten! Tussendoor lunchen we met zijn allen in de kantine van Ten Kate Racing Products. Koffie en thee is aanwezig tijdens de cursus.


Waarom moet je deze cursus volgen? 
Deze cursus zal je laten zien dat je als rijder continue kunt werken aan jezelf. Je leert waar je op moet letten en met deze informatie kun je gericht jij eigen verbetertraject bepalen.

Tijdens deze cursus zijn Walter Jansen en Leon Bovee jullie docenten. Walter werkt sinds 2012 als freelance data engineer voor verschillende raceteams en deelt tijdens de cursussen zijn ervaringen. Daarnaast heeft hij veel ervaring in het geven van cursussen. Leon Bovee is een veelgevraagde Rider Coach die rijders in veel verschillende kampioenschappen begeleidt. Hij heeft zelf gereden in verschillende kampioenschappen op verschillende motoren en beschikt daardoor over heel veel ervaring. 


Over het Training Center tkrp data cursus 1
Het Ten Kate Training Center is uigegroeid tot een unieke locatie in Nederland. In het Training Center worden entertainende cursussen gegeven met motoren en motorrijden als centraal onderwerp. Door middel van een echte motor op een beweegbaar platform kan elke stand van de motor op een duidelijke manier inzichtelijk worden gemaakt en worden uitgelegd welke rijeigenschappen daarbij horen.

Ook het ondersteunende beeld en geluid zorgt voor een duidelijke uitleg van de gegeven onderwerpen. Daarnaast zijn er opengewerkte schokbrekers en veerpoten, en heel veel verschillende onderdelen te vinden. 


Interesse?
Ben jij klaar om je rondetijden sterk te verbeteren en een gezellige en zeer leerzame dag te beleven? 

Meld je dan aan voor de cursus door op de onderstaande button te klikken, let op er zijn slechts 16 plekken beschikbaar!
Vergeet niet je gegevens te vermelden, tot dan!

Reserveer button