Basiscursus vering

veringcursus foto onder post 1

Afstellen van vering/demping

Datum: Zaterdag 8 februari 2020
Cursusduur: 09:00-16:30

Cursusprijs: €269,- inclusief lunch en 21% BTW

Locatie: Ten Kate Training Center, Rollecate 55 Nieuwleusen

Reserveer button


Begrijp jij de basis van het afstellen van je motorfiets, maar zou je hier graag dieper op in willen gaan? Dat kan! Speciaal in samenwerking met Ten Kate Racing Products heeft RacePlan een cursus opgezet waar dieper wordt ingegaan op de verschillende veercompenenten, het rijgedrag van de motor door het aanpassen van vering en de invloed die de coureur daarop heeft. Perfect voor monteurs, maar ook zeker voor coureurs!

(Voor het volgen van deze cursus is het handig dat je al enige ervaring hebt met het afstellen van een motorfiets. De OW-cup introductiecursus is speciaal hiervoor opgezet en biedt een goede basis, maar is zeker geen verplichte voorwaarde voor het volgen van deze cursus). 

Wat willen we bereiken?
Als je deelneemt aan deze cursus snap je de basiswerking van een schokbreker en een voorpoot. We laten een aantal verschillende oplossingen zien en leggen uit wat de verschillen zijn. Je weet na afloop van de cursus ook hoe een veringexpert de interne componenten aanpast en welke voordelen dat biedt. 

Als je de introductiecursus al hebt gevolgd, ben je bekend met het systematisch afstellen van de motor door middel van het 5-fase model van een bocht. In deze cursus gaan we daarin een stap verder en betrekken we de invloed van demping bij het afstellen. Begrippen als rebound, compressie en de snelheden die daarbij horen komen aan bod. Daarnaast leer je onder andere het wisselen van veren en het afstellen van de luchtkamer. 

Omdat er een groot aantal mogelijkheden zijn voor het afstellen van vering en we je een goede houvast willen bieden, hebben we een uitgebreide set-up handleiding geschreven. Na afloop van de cursus weet je hoe je deze moet gebruiken en daarmee bereik je ons hoofddoel: Je kunt zelfstandig een racemotor afstellen!

Hoe ziet zo'n dag eruit?
Om alle informatie duidelijk over te brengen hebben we de dag ingedeeld in vier blokken. 

Blok 1 is de introductie van de cursus, waarin we uitleggen wat de functie van een veer en de demping is. Vervolgens gaan we dieper in op de werking van een voorpoot en een schokbreker en laten we de verschillende varianten zien. 

In Blok 2 ga je zelf aan de slag met de theorie die je hebt gekregen in blok 1. Wij hebben daarvoor een aantal praktijkopdrachten gemaakt. 

Blok 3 staat in het teken van de rijder. Je krijgt hier theorie over het afstellen van een racemotor op basis van de feedback van de rijder. Hiervoor wordt de set-up handleiding en heel veel videomateriaal gebruikt met ondersteuning van data voorbeelden uit de praktijk.

In Blok 4 ga je weer zelf aan de slag met een aantal praktijkopdrachten. We sluiten af met een aantal cases uit de praktijk, waarin je gevraagd wordt om zelf met een passende set-up wijziging te komen. 

Tussendoor lunchen we samen en krijg je een rondleiding over de race afdeling van Ten Kate Racing. 


Waarom bij ons? tkrp cursus 1
Een cursus volgen in ons cursuslokaal betekend zelf aan de slag gaan. Je wordt meegenomen in de wereld van motorracen, vering, rijeigenschappen en elektronica. Aan de hand van opengewerkte modellen kunnen we je een duidelijke uitleg geven, maar uiteindelijk leer je het meest als je het zelf doet! Daarom wisselen we de uitleg af met opdrachten, waarin je zelf ervaart hoe iets werkt. 

Tijdens alle cursussen is Walter Jansen de docent. Walter is al sinds 2012 full time aan het werk als freelance data-engineer voor verschillende (inter)nationale raceteams. Hierdoor heeft Walter veel ervaring opgedaan die hij graag met jullie deelt. Ook in het geven van cursussen heeft Walter ruime ervaring. Voor de praktijkondersteuning is een expert van Ten Kate Racing Products aanwezig. 


Het Training Center tkrp cursus 2
Het Ten Kate Training Center is uigegroeid tot een unieke locatie in Nederland. In het Training Center worden entertainende cursussen gegeven met motoren en motorijdens als centraal onderwerp. Door middel van een echte motor op een beweegbaar platform kan elke stand van de motor op een duidelijke manier inzichtelijk worden gemaakt en worden uitgelegd welke rijeigenschappen daarbij horen.

Ook het ondersteunende beeld en geluid zorgt voor een duidelijke uitleg van de gegeven onderwerpen. Daarnaast zijn er opengewerkte schokbrekers en veerpoten, en heel veel verschillende onderdelen te vinden. 

Interesse?
Wil jij graag een uiterst leerzame, maar vooral erg leuke dag beleven waar je leert hoe je de vering het beste afstelt op basis van de feedback van de rijder?

Meld je dan aan voor de cursus door op de onderstaande button te klikken.
Vergeet niet je gegevens te vermelden, tot dan!

Reserveer button