Basiscursus data

Slider trainingcenter 1

Basiscursus data:

Data logging & electronica

Datum: 26 februari 2019 
Cursusprijs: €249,- inclusief lunch en 21% BTW
Locatie: Ten Kate Training Center, Rollecate 55 Nieuwleusen 

Belangrijk: eigen laptop meebrengen


Deze cursus is bedoeld voor coureurs en monteurs van raceteams die meer willen weten van de mogelijkheden die het gebruik van data logging systemen bieden voor het afstellen van een racemotor en het ondersteunen van de coureur.

De nieuwste generatie Superbikes biedt de mogelijkheid om de coureur elektronisch te ondersteunen. Denk hierbij aan traction control, anti wheely en motorrem (engine brake). In deze cursus bekijken we wat deze systemen doen en hoe je ze instelt. Hierbij speelt het analyseren van de data een belangrijke rol.

Door opgenomen data te analyseren is het mogelijk om een coureur te helpen sneller rond te gaan. In deze cursus leer je hoe je dat aanpakt. We bekijken welke systemen er op de markt aangeboden worden en gaan in op de verschillende soorten sensoren die gebruikt worden.

Veringcomponenten en geometrie van racemotoren spelen een cruciale rol in de afstelling van een racemotor en daarom besteden we veel aandacht aan de manier waarop we deze kunnen analyseren met behulp van de gelogde data. Ook leer je hoe data van een crash kunt analyseren om een oorzaak van de crash te achterhalen.

Je gaat in deze cursus ook zelf aan de slag met data afkomstig uit verschillende races zodat wat je leert ook direct kunt toepassen. Hiervoor gebruiken we het programma RaceStudio van AIM of 2D. Het is ook mogelijk om zelf eigen data sets mee te brengen en hier tijdens de cursus dieper op in te gaan.

De cursus wordt gegeven in een speciaal daar voor ingerichte cursusruimte bij Ten Kate Racing Products waar we met behulp van een demonstratiemodel en filmbeelden de cursus visueel ondersteunen. Tijdens de cursus voer je een aantal opdrachten uit met je eigen je eigen laptop, het is dus hierom belangrijk dat je over goede basis computervaardigheden beschikt. Tot slot wordt verondersteld dat de deelnemers over basiskennis van veringcomponenten beschikken.

Een lunch is inbegrepen.

Interesse?
Meld je aan voor de cursus door op de onder staande button te klikken.
Vergeet niet je gegevens te vermelden!

Reserveer button