Basiscursus Data & Elektronica


basiscursus data elektronica 1

Data logging & Elektronica

Datum: 22 februari 2020
Cur
susduur: 10:00 - 16:00 
Cursusprijs: €269,- inclusief lunch en 21% BTW
Locatie: Ten Kate Training Center, Rollecate 55 Nieuwleusen


Reserveer button

Belangrijk: eigen laptop meebrengen


Deze cursus is bedoeld voor coureurs en monteurs van raceteams die meer willen weten van de mogelijkheden die het gebruik van data logging systemen bieden voor het afstellen van een racemotor en het ondersteunen van de coureur.

(BELANGRIJK: Voor het volgen van deze cursus moet zelf een laptop worden meegenomen. Ook wordt aangenomen dat kanidaten over de basiskennis over de verschillende veringcomponenten beschikken. Voor het kunnen organiseren van deze cursus zijn minimaal 5 aanmeldingen nodig.)


Wat gaan we doen?
De nieuwste generatie Superbikes biedt de mogelijkheid om de coureur elektronisch te ondersteunen. Denk hierbij aan traction control, wheelie-control en motorrem (engine brake). In deze cursus bekijken we wat deze systemen doen en hoe je ze instelt. Hierbij speelt het analyseren van de data een belangrijke rol.

Om alle informatie duidelijk over te brengen, is de dag verdeeld in vier blokken: 


Blok 1: 
In het eerste blok wordt data logging geïntroduceerd. Hierin wordt de werking van de meest gebruikte sensoren uitgelegd en gaan we in op het belang van conversietabellen en kalibratie. 

Blok 2:
In het tweede blok beginnen we met het werken met de software. In dit deel van de cursus leer je de basisfuncties van de RaceStudio software van AIM, en 2D's Analiser software voor 2D.
Aan het eind van blok twee wordt ook kort vergelijk gemaakt met de software van andere data systemen als AIM, 2D, Motec en Dell'Orto. We sluiten het blok af met een aantal opdrachten die je op je eigen laptop uitvoert. 


Blok 3
In blok 3 worden een aantal analyses besproken die je kunt gebruiken voor het vergaren van informatie over de motor. Dat is immers ook het uiteindelijke doel van data analyse: informatie vergaren om motor en coureur beter te laten presteren. Hierbij kan worden gedacht aan winst/verlies analyses, analyse van de vering, rem/gas analyse, rempunten, exits, etc.... Data wordt aan de hand van het 5-fase model van een bocht geanalyseerd. Vervolgens ga je zelf weer aan de slag met een aantal opdrachten. 


Blok 4:
In het laatste blok ga je aan de slag met zaken als engine brake, traction control, wheelie control en launch control. Hierbij gebruiken we de analysetechnieken uit het derde blok. 


Software
Tijdens de cursus maken we gebruik van het gratis softwarepakket van AIM, RaceStudio Analysis (onderdeel van RaceStudio 2 & 3). Gebruik je 2D-software, dan is het noodzakelijk dat je zelf over een licentie van de 2D-software beschikt. Een lunch en een rondleiding bij Ten Kate Racing is inbegrepen.

Waarom bij ons? tkrp cursus 1
Een cursus volgen in ons cursuslokaal betekend zelf aan de slag gaan. Je wordt meegenomen in de wereld van motorracen, vering, rijeigenschappen en elektronica. Aan de hand van opengewerkte modellen kunnen we je een duidelijke uitleg geven, maar uiteindelijk leer je het meest als je het zelf doet! Daarom wisselen we de uitleg af met opdrachten, waarin je zelf ervaart hoe iets werkt. 

Tijdens alle cursussen is Walter Jansen de docent. Walter is al sinds 2012 full time aan het werk als freelance data-engineer voor verschillende (inter)nationale raceteams. Hierdoor heeft Walter veel ervaring opgedaan die hij graag met jullie deelt. Ook in het geven van cursussen heeft Walter ruime ervaring. Voor de praktijkondersteuning is een expert van Ten Kate Racing Products aanwezig. 


Het Training Center tkrp data cursus 1
Het Ten Kate Training Center is uigegroeid tot een unieke locatie in Nederland. In het Training Center worden entertainende cursussen gegeven met motoren en motorrijden als centraal onderwerp. Door middel van een echte motor op een beweegbaar platform kan elke stand van de motor op een duidelijke manier inzichtelijk worden gemaakt en worden uitgelegd welke rijeigenschappen daarbij horen.

Ook het ondersteunende beeld en geluid zorgt voor een duidelijke uitleg van de gegeven onderwerpen. Daarnaast zijn er opengewerkte schokbrekers en veerpoten, en heel veel verschillende onderdelen te vinden. 


Interesse?
Wil jij graag een uiterst leerzame, maar vooral erg leuke dag beleven waarin je leert hoe je data echt goed kunt gebruiken voor betere prestaties?

Meld je dan aan voor de cursus door op de onderstaande button te klikken.
Vergeet niet je gegevens te vermelden, tot dan!

Reserveer button